Hopp til hovedinnhold

Om personvern og bruk av informasjonskapsler på Anno sine nettsteder

Annos nettsider bruker informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler benyttes til å samle informasjon anonymt, for eksempel til web- og brukerstatistikk.

Informasjonen vi innhenter benyttes for å forstå og forbedre tjenestene våre.

Vi bruker Google Analytics for å analysere bruken av Anno sine nettsider. Vi registrerer informasjon om hvilke sider som blir besøkt, hvor brukerne kommer fra, når sidene våre blir besøkt, hvilke plattformer og enheter som er mest brukt osv.

Anno bruker tredjeparts løsninger for deling av innhold til sosiale medier. Vi bruker også Facebook-pikselen for å måle og optimere annonsekampanjer.

Ved å besøke og benytte deg av Anno sine nettsteder samtykker du til denne bruken.

Personvern

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan vi samler inn, bruker, behandler og beskytter dine personopplysninger når du besøker vår nettside, bruker våre tjenester eller på annen måte samhandler med oss. Vi tar ditt personvern på alvor og arbeider kontinuerlig for å sikre at dine personopplysninger håndteres på en sikker og ansvarlig måte.


Behandlingsansvarlig:

Anno museum AS, ved administrerende direktør, er ansvarlig for behandling av personopplysninger og skal påse at behandling skjer i samsvar med gjeldene lovgivning.

E-post: post@annomuseum.no

Postadresse: Postboks 117, 2401 Elverum

Telefon: 62 40 90 75


Hva er personopplysninger og hvilke regler gjelder?

En personopplysning er opplysninger som kan kobles til deg som person. Det kan være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og IP-adresse eller en kombinasjon av disse.

Vi behandler personopplysninger kun der det foreligger hjemmel. Hjemmelsgrunnlag kan være avtale, samtykke, rettslig forpliktelse eller i forbindelse med forskning.


Hvor lagrer vi dem og hvordan samler vi inn data?

Vi lagrer personopplysninger etter hvilke formål det er blitt gitt og skal brukes til. Vi lagrer din e-postadresse når du oppgir denne ved påmelding til nyhetsbrev i vårt nyhetsbrevsystem Make. Når du kjøper billett og/eller årskort registrerer vi ditt navn, e-post, telefon og adresse i vårt billett- og kundebehandlingssystem Duell. Samme gjelder dersom du bestiller en omvisning, ønsker å leie selskapslokale eller deltar på kurs/konferanse i regi av/med Anno museum.

Vi mottar personopplysninger fra jobbsøkere i forbindelse med ansettelser. Opplysningene behandles i samsvar med Personopplysningsloven og slettes når ansettelsen er gjennomført, med mindre vi har fått aktivt samtykke til å beholde opplysningene lenger. Åpne søknader vil bli slettet senest etter seks måneder.

Vår IT-leverandør, KulturIT, drifter vår infrastruktur og de aller fleste av våre digitale løsninger, som DigitaltMuseum. KulturITs personvernerklæring finner du her.


Deling av personopplysninger

Opplysninger som kan knyttes til deg som person vil aldri bli gjort tilgjengelig for andre virksomheter eller bli koblet med andre eksterne registre. Unntak gjelder der det følger en av avtale med deg, eller dersom vi er pålagt dette av loven.

Der vi benytter andre databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne, har vi inngått avtaler for å sikre at personopplysningene behandles i tråd med denne erklæringen. All behandling av personopplysninger skjer innenfor EU/EØS.

Anno museum er underlagt Offentleghetlova. Det innebærer at våre saksdokumenter, journaler og lignende som hovedregel er åpen for innsyn. Vi utleverer opplysninger etter innsynskrav, men det vil ikke bli gitt innsyn i taushetsbelagte opplysninger.

Er du medlem hos en venneforening, er venneforeningens styret behandlingsansvarlige for personopplysninger som benyttes til medlemsadministrasjon. 


Hvorfor samler vi inn data?

  • For å tilrettelegge og utvikle nettsidene våre slik at de blir enklere å bruke.
  • For å gjøre interne analyser som kan forbedre innholdet vi publiserer og tjenestene vi yter.
  • For å sende nyhetsbrev.
  • For å administrere omvisninger og arrangementer.


Generell informasjon om cookies

Anno sine nettsider bruker informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler benyttes til å samle informasjon anonymt, for eksempel til web- og brukerstatistikk.

Vi bruker Google Analytics for å analysere bruken av våre nettsider. Vi registrerer informasjon om hvilke sider som blir besøkt, hvor brukerne kommer fra, når sidene våre blir besøkt, hvilke plattformer og enheter som er mest brukt.

Anno bruker tredjeparts løsninger for deling av innhold til sosiale medier. Vi bruker også Facebook-pikselen for å måle og optimere annonsekampanjer.

Ved å besøke og benytte deg av Anno sine nettsteder samtykker du til denne bruken. Ønsker du å trekke tilbake samtykke kan du gjøre dette ved å slette lagrede informasjonskapsler og endre innstillingene for din nettleser.


Særlig om kameraovervåkning

Anno museum har kameraovervåkning på flere av våre besøkssteder for å sikre kulturarven, verdier og for å sikre helse og liv for både publikum og våre ansatte. Det er skiltet på områder/besøkssteder som har kameraovervåkning. Opptak blir håndtert i tråd med Datatilsynets retningslinjer.

Museum24:Portal - 2024.05.28
Grunnstilsett-versjon: 2