Hopp til hovedinnhold

I fedres arv er nominert til Folkelarmpris

Utgivelsen "I fedres arv" som består av arkivmateriale fra Engerdal er nominert til Folkelarmprisen i kategorien Dokumentasjon. Folkelarmprisen er folkemusikken og verdensmusikkens egen platepris.

  • Musikkarkivar Leif Ingvar Ranøien med den folkelarm-nominerte plata "I fedres arv".
    1/2
    Leif Ingvar Ranøien i Hedmark musikkarkiv ved Anno Glomdalsmuseet, med plata han har tatt initiativ til å lage; I fedres arv - arkivinnspillinger fra Engerdal. Emir Curt
  • CD I fedres arv
    2/2
    I fedres arv - Arkivinnspillinger fra Engerdal

For 4 år siden fikk Hedmark musikkarkiv forespørsel fra Engerdal kommune om å digitalisere den omfattende samlinga av spolebånd som er i kommunens eie. Leif Ingvar Ranøien ved Hedmark musikkarkiv fikk fort ideen om å gi ut deler av materialet for å tilgjengeliggjøre denne kulturskatten til et større publikum. 

Opptakene er hovedsakelig gjort i tidsrommet 1954-1981, men innbefatter også voksrullinnspillingene som dr. Ole M. Sandvik (fra Ringsaker) gjorde med Johan Elgshøen (1853-1926) i 1922. Dette er så vidt vi vet av de første lydfestingene vi har med utøvere fra Hedmark og et viktig bindeledd mellom de eldre tradisjonsbærerne og utøverne som er representert på denne utgivelsen. Cd'en er utgitt på Ta:lik records.


Prisen deles ut på Riksscena i Oslo 18. november 2017.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2