Hopp til hovedinnhold

Nyåpning av Kvinnemuseet

Det nasjonale Kvinnemuseet på Kongsvinger, åpner dørene med helt nye utstillinger 1. juni.

I fjor holdt museet stengt hele sesongen på grunn av fornying av hele formidlingstilbudet.

- Det er derfor en stor glede å ønske velkommen til nye Kvinnemuseet! Publikum vil finne både helt nye tema, og kjent stoff presentert på nye måter. Under åpningen vil vi også dele ut Kvinnemuseets ærespris for aller først gang, forteller Mona Pedersen, avdelingsdirektør i Anno museum.

Mestermøte

Den offisielle åpningen finner sted 1. juni kl. 18.00. På programmet står blant annet et mestermøte mellom Monica Kristensen Solås, Gro Hagemann og Torild Skard, i samtale om det å bane veg for kvinner i polfarermiljøet, historiefaget og politikken. Det blir musikalske innslag ved Marianne Kjellsdatter Bye Granheim og Tatiana Haraldseid. To nye utstillinger åpner: Lek for livet er en utstilling som handler om barn, ungdom, lek og kjønnsroller, mens I all offentlighet viser utviklingen i norsk kvinnekamp fra 1800-tallet og fram til I dag.

Dagny Juel-jubileum

Rolighed, bygningen Kvinnemuseet ligger i, var barndomshjemmet til forfatter, musiker og bohem Dagny Juel. I år er det 150 år siden hun ble født, noe som markeres med eget jubileumsprogram. Åpningen av den siste av de tre nye utstillingene, Din Dagny, spares derfor til åpningsmarkering av jubileet, lørdag 3. juni kl 13.00. Da blir det foruten presentasjon av jubileumsprogrammet for 2017, nylansering av Dagny Juels samlede tekster og visning av videokunstfilmen Hengivelsen, som er Aurora Sandliljes tolkning av Juels prosalyriske tekster, samt kunstnerisk innslag ved Teater i Glåmdal.

Nasjonalt ansvar

Anno Kvinnemuseet har nasjonalt ansvar, og dokumenterer, forsker på og formidler kvinners liv og virke gjennom historien og fram til vår egen tid. Museet er også et møtested, med ulike arrangementer gjennom året.

- Kvinnemuseet er et viktig museum og har et betydelig ansvar, ikke bare internt i Anno og Hedmark, men i hele landet. Museet spiller og så en viktig rolle internasjonalt, blant annet gjennom å inneha presidentvervet i Internationa Association of Women’s Museums, sier Stig Hoseth, fungerende adm.dir. i Anno museum.

  • 1/1
    I 2017 er det 150 år siden Dagny Juel ble født. Det markeres med eget jubileumsprogram og ny utstilling på Kvinnemuseet. Kvinnemuseet