Hopp til hovedinnhold

Middelalderfest for Kongen og Dronningen!

Høydepunktet under årets Middelalderfestival var selvfølgelig Kongeparets besøk på Domkirkeodden og Hamar.

Bilder fra kongeparets besøk på Hamar middelalderfestival. Alle foto: Fredrik Garshol, Hamarregionen reiseliv

 • Kongeparet i Hamardomen
  1/5
  Kristine Skjønsberg framfører gregoriansk sang for Kongen og Dronningen. Frederik Garshol
 • Blomsterpiker
  2/5
  Blomsterpikene Sofie og Maja overrekker blomster til kongeparet. Frederik Garshol
 • 3/5
 • 4/5
  Kongeparet fikk oppleve flere middelalderinnslag på sin ferd fra Hamardomen til Skibladnerbrygga. Frederik Garshol
 • Kongeparet i domen.
  5/5
  Deres majesteter kong Harald V og dronning Sonja i Hamardomen. Frederik Garshol

Flere tusen mennesker hadde samlet seg på festivalområdet og langs hele strandpromenaden for å vinke til Kongen og Dronningen. Langs promenaden og på festivalen ble Kongeparet underholdt av musikere, gjøglere, dansere og barnekor. Som en del av besøket fikk Kongeparet også oppleve Hamardomen og domkirkeruinene. Der fremførte Kristin Skjønsberg, en av museets syngende guider, nydelig gregoriansk sang.

Godt besøk

I år samlet Hamar Middelalderfestival 8272 mennesker! Selv med kaldt, ustabilt og regntungt vær ble årets festival meget godt besøkt! – På mange måter er det ekstra stas med godt besøk når vi har ustabilt vær. Det betyr at publikum vil besøke oss, uansett! Så tusen takk til hver og en som har besøkt oss denne helgen! - sier festivalleder Ranveig Nordbryhn.

Hamars undergang

Festivalen bruker mye tid på å sette sammen et variert og ikke minst underholdende program, og i år var programmet preget av at det var 500 år siden reformasjonen i 1517. Teatertropper, musikere, foredragsholdere og flere til fortalte alle på sine måter historien fra 1500-tallet og ikke minst om Hamars undergang som kaupang og bispesete.

Som alltid myldret det av liv på markedet – med håndverkere, kjøpmenn og aktiviteter for barna.  -Markedet er ryggraden i festivalen og en fantastisk formidlingsarena for oss, for det er jo formidlingsarbeid i praksis når de utfører håndverk fra middelalderen, med verktøy som har vært i bruk i tusen år, sier festivalsjef Ranveig Nordbryhn.

Museum24:Portal - 2024.05.28
Grunnstilsett-versjon: 2