Hopp til hovedinnhold

Verdensrekordforsøk under Fluefiskedagene

Et spektakulært rekordforsøk vil finne sted under Fluefiskedagene på Norsk skogmuseum i helgen. Jon Strand vil forsøke å sette verdensrekord ved å binde så mange fluer som mulig på 24 timer.


Lykkes Strand, vil rekorden ende opp i Guinness Book of World Records. Det blir spennende å følge forsøket som starter fredag 5. mai klokken 12.00. Jon vil holde det gående frem til klokken 12.00 lørdag 6. mai.

 Lørdag 6. og søndag 7. mai 2017 arrangeres Fluefiskedagene på Norsk Skogmuseum, Elverum for åttende året på rad. Med på laget er NJFF – Hedmark.

-        Vi har er mer innholdsrikt program enn noen gang, og dagene vil fylles med aktiviteter som passer for både familien, nybegynneren og de fortapte nerder. Et bredt spekter av aktiviteter, stands og et variert programinnhold med gode faglige innslag skal sørge for at det er noe for alle. Fluebindertorg med hele 24 bindere, foredrag, kastedemoer, bruktsalg, insektlære og kurs/workshops står på programmet, forteller Sten Tore Andersen ved Anno Norsk skogmuseum. 

Rekruttering

Rekruttering er et stikkord og vi vil ha mange aktiviteter for barn disse dagene. «Fiskesti» med praktiske oppgaver, lære om fisken og dens byttedyr, fluebinding, fluekasting og tegneverksted er noen av aktivitetene barna kan delta på. 

 

- Du kan oppleve håndverk i særklasse, da vi får besøk av dyktige stangbyggere som viser frem sine kunster. Vi får også besøk av en hovmaker fra Sverige, foreteller Andersen.

Stonefly, Eikre fly, Nordic Outdoor, HJFF, Enger Lie Outdoor og Norsker Fluefiske har salgsstander på området.

Smakebiter fra årets program

«50 shades of olive» er den kryptiske tittelen på foredraget som den kjente fluefisker og formidler Knut Johan Ruud skal holde på lørdag 6. mai. Han vil dra oss gjennom noen spektakulære turer til Montana, USA, hvor fiskene er store, klekkingene massive og opplevelsene enorme.

Bjørnar Skjevdal fra Orkdal kommer for å holde foredrag om sitt fluefiske til fjells. Det blir spennende å følge Bjørnar gjennom hans fiskesommer på jakt etter ørret og røye i fjellet.