Hopp til hovedinnhold

Internasjonalt arbeid i 2017

I 2017 har Anno hatt noe mindre internasjonal aktivitet enn i 2016. Likevel var det internasjonale kontakter og prosjekter ved de fleste museumsavdelingene i Anno.

Høsten 2017 ble det avholdt et felles styreseminar for Värmlands Museum og Anno på Hoel gård i Ringsaker. Fokus var på museenes samarbeidsavtale og mulige fellesprosjekter.

I forlengelse av et prosjekt som begynte i 2016, hadde Kvinnemuseet en utstilling for EU-Parlamentet i Brussel i mars. Ellers fortsatte museene i  Kongsvingerregionen sitt internasjonale arbeid i hovedsak gjennom The International Association of Women’s Museums (IAWM) der konservator Mona Holm ble gjenvalgt som president i 2017.  


  • Bilde fra utstillingen #hedmarking. Bildet viser en fasadevegg med kafebord utenfor
    1/1
    Det bor 196 503 mennesker i Hedmark. Hvem er vi? Utstillingen "#hedmarking" er laget for å vise fram mangfoldet i Hedmark. Foto: Bård Løken.

Glomdalsmuseet fortsetter å drive et internasjonalt arbeid gjennom museets Flerkulturelt kunnskaps- og kompetansesenter. Elverum kommune og Hedmark fylkeskommune ville gjenoppta samarbeidet med Tsumeb by og Oshikoto-regionen i Namibia, herunder Oshikoto Cultural village. I den forbindelse var Jan Hoff Jørgensen i Namibia på vårparten, 2017, og like før jul ble det vedtatt i Annos styre å inngå en intensjonsavtale om dette samarbeidet.

Norsk skogmuseum avsluttet forprosjektet om Interreg-samarbeidet med Värmlands Museum om Den Grenseløse Skogen, og undertegnet en avtale om videre samarbeid. Ellers har Norsk skogmuseum et vedvarende institusjonell samarbeid om nordisk skoghistorie med flere aktører i Norden.

Migrasjonsmuseets internasjonal satsing i 2017 ble rettet mot fremtidig deltagelse i «The Europeana Migration Task Force»; en EU-satsing på å skape et europeisk felleskap som kan påvirke debatten omkring Europeisk identitet og migrasjon, herunder det å samle materiale om migrasjon til og fra Europa. Museet regner med å videreutvikle sin deltagelse i dette prosjektet i 2018.

Samarbeidet som Anno har hatt med Slovácké Muzeum i Uherské Hradiště i flere år, hadde lav aktivitet i 2017. Dette arbeidet tas opp igjen i 2018.

Anno er deltager i Interreg-prosjektet IDA -  Internasjonalisering, Destinasjonsutvikling og Attraksjonskraft.

Annos reisestipend er fortsatt et vellykket tiltak. Til sammen 28 av museets ansatte fikk tildelt midler til internasjonale studiereiser, som gikk til København, Maastricht, og Reykjavik. To av reisene gjaldt enkeltindivider. De andre var gruppereiser fra hhv. Norsk skogmuseum (10 ansatte) og Domkirkeodden (16 ansatte).

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1