Forumet hadde en bred sammensetning både faglig, geografisk og i forhold til avdelinger. Imidlertid har bygningsvern hatt et forholdsmessig større fokus både når det gjelder forumets sammensetning og tema på dagsorden, enn andre fagområder innen samlingsforvaltning. Dette skyldes i hovedsak at forumet har hatt ansvaret for bygningsprosjektet («Prioritering i bygningssamlingen»). Likevel viste det seg også at forumsmøtene ikke var tilstrekkelig som arena for å drøfte og forankre utviklingen i prosjektet. Derfor ble det opprettet et arbeidsutvalg fra forumet som tok for seg bygningsprosjektet. Dette arbeidsutvalget har hatt tre møter og i tillegg en oppstarts-workshop med KulturIT for å få innføring i pilotutgaven av FDV-modulen til Primus. FDV-modulen er et program for å registrere og oppdatere tilstandsdata for antikvariske bygninger, som ble introdusert i 2015 og tas i bruk fra 2016.
Prosjektet med tilstandsregistreringer av antikvariske bygninger, som var organisert under forum for samlingsforvaltning, ble avsluttet i november 2015. Det er gjort registreringer ved alle museer og lokaliteter, men ikke alle bygningene ved alle lokalitetene er blitt registrert. Til det var omfanget av behovet for registreringsinnsats for stort. Registreringsmaterialet er derfor noe ufullstendig, men tilstrekkelig til å gi et realistisk bilde av vedlikeholdstilstanden og behov for innsats framover.
Forumet organiserte to kurs i bygningsvedlikehold i 2015, ved hjelp av prosjektmidler til kompetanseheving fra Kulturrådet. Dette var et kurs i utskiftning av bunnstokker, og et kurs i jekkesystemer og det å skifte tømmer i vegg. Kursene hadde deltakere fra flere avdelinger.
Forumet har fulgt opp flere prosjektsatsninger innen samlingsforvaltning. Det ble i 2015 søkt om og gitt tilsagn til tre store prosjekter omkring temaene fotosamlinger, digital håndbok, og FDV-systemer. Alle prosjektene foregår i samarbeid med andre museer. Alle prosjektene ble startet opp i 2015, men vil i hovedsak foregå i 2016. Prosjektene er nå organisert under Dokumentasjonsenheten.
Det ble organisert et seminar om den internasjonale standarden SPECTRUM i april. SPECTRUM er en anbefalt standard for samlingsforvaltning som inneholder prosedyrebeskrivelser for arbeidsoppgaver innen samlingsforvaltning. Innføring av standarden vil være et viktig grep for å løse flere problemstillinger som Anno har når det gjelder samlingsforvaltning, og er forankret i Plan for samlingsforvaltning (del 1).
Forumet har i 2015 jobbet med en handlingsplan til plan for samlingsforvaltning. Det ble nedsatt ei arbeidsgruppe for formålet, og den har hatt tre møter.
Det nye forumet ble satt i gang høsten 2015 og har hatt to møter. Forumets medlemmer er Vigdis Vingelsgaard, Christer Nilsson, Mona Holm, Leif Ingvar Ranøien, Helga Reidun Bergebakken Nesset og Jorunn E. Gunnestad (leder). Forumet hadde to møter høsten 2015 og har begynt med å drøfte hvordan forumet kan bidra til økt fellesinnsats på samlingsforvaltning i Anno museum.